Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Άγιος Λουκάς ο ιατρός

Την Τετάρτη το βράδυ στις 9.00μ.μ θα τελεστεί αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, για τον Άγιο Λουκά τον ιατρό και για τα παιδιά της Γ' Λυκείου που δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις. 


Στα ατελείωτα ξενύχτια μας πάνω από τα βιβλία, στο βιαστικό μας τρέξιμο μέσα στους δρόμους, στη μεγάλη μας ένταση μπροστά στη δοκιμασία, μας φροντίζει ο Θεός. 
Στη βαθιά αναζήτηση της ειρήνης μέσα μας, στο παραπονεμένο μας ερωτημα: "εμένα με νοιάζεται κάνεις;" μας κρατάει ο Θεός στην αγάπη Του. 
Στην αγωνιώδη φροντίδα μας για το αύριο, στο αδιόρατο φόβο μας μπροστά στη ζωή που ανοίγεται, στην κρυφή μας λαχτάρα για την επιτυχία, έχει ο Θεός! 
Είπε ο Χριστός :
"Κοιτάξτε τα πουλιά που πετούν αμέριμνα στον ουρανό. Ούτε σπέρνουν ούτε θερίζουν ούτε μαζεύουν σοδειά και πλούτη. Κι όμως ζουν, γιατί τα τρέφει ο Θεός. Εσείς δεν αξίζετε περισσότερο από τα πουλιά; πόσο περισσότερο, αλήθεια, θα φροντίσει για σας ο Ουράνιος Πατέρας σας! "
Είναι, ξέρεις μεγάλη αλήθεια της Πίστης μας αυτη: Μας φροντίζει  Θεός και μάλιστα προσωπικά. Εμείς μόνο να κρατάμε το Χέρι Του σφιχτά, μόνο να Τον ζήταμε κι Εκείνος όλα θα μας τα δώσει. Εξάλλου εμείς διαφέρουμε από τα πουλιά του ουρανού... Εμείς είμαστε Παιδιά του Θεού αγαπημένα. 

Ευχόμαστε, σε όλα τα παιδιά της Γ' Λυκείου, καλή επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις και ιδιαίτερα στον Χρήστο Αθανασόπουλο και στην Αιμιλιανή Χριστίδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου