Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση...

     Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των κατηχητικών μας, την  προηγούμενη Κυριακή στην αίθουσα του Αγίου Χαραλάμπους, με την παρουσία των ιερέων μας, του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Χαραλάμπους Σκαρλή και του Αιδεσιμολογιώτατου Πρωτοπρεσβύτερου π.Αντωνίου Φιλίππου, ενώ νοερά βρισκόταν μαζί μας ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Ειρηναίος Μιχαηλίδης ο οποίος για σοβαρούς λόγους υγείας απουσίαζε και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση!
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του πατρός Χαραλάμπους, στη συνέχεια τα παιδιά έψαλλαν το Απολυτίκιο, και το τροπάριο "Τη Υπερμάχω" και ακολούθησαν ποιήματα από τις μικρές τάξεις του δημοτικού. Ύστερα, το παραδοσιακό κλέφτικο τραγούδι "Μάνα μου τα κλεφτόπουλα" με την καθοδήγηση της πρεσβυτέρας μας, Μαρίας Κούκουρα-Φιλίππου. 
Η κ.Νίκη Κοτσαλίδου διάβασε ένα πολύ ωραίο κείμενο για τη διπλή εορτή της ημέρας. Ακολούθησε το τραγούδι "40 παλικάρια" απ' όλα τα παιδιά, με την καθοδήγηση της κ.Νίκης.
Η Μαρία Πεγιά, μαθήτρια Β' λυκείου, μας μίλησε για τον σύνδεσμο που πρέπει να έχουμε με την Υπεραγία Θεοτόκο και στη συνέχεια όλα τα παιδιά τραγούδησαν την "Τρανή Ελλάδα". 
Ακολούθησε το θεατρικό με τίτλο "Έμαθα στο σχολείο μου" που έγραψε ο Γεώργιος Πεγιάς, και σκηνοθέτησε ο Γεώργιος Γκιούρας, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο απο τα παιδιά και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. 
Ο π.Αντώνιος  μίλησε στο τέλος  και μοίρασε στα παιδιά τις λιχουδιές και τα αναμνηστικά τους.   
                                   Ζήτω το Έθνος ! 
                              Ζήτω η 25η Μαρτίου! 
 Να ευχαριστήσουμε στο σημείο αυτό, τον Πανάγαθο Θεό που μας αξίωσε να βγάλουμε εις πέρας και αυτή την εκδήλωση, παρά τα εμπόδια που συναντήσαμε, να ευχαριστήσουμε τον κ. Γραμμένο για την κάλυψη του ήχου,  τους γονείς για τη συνεργασία στις πρόβες, την κ. Ελένη Παπαδοπούλου και τον κ. Γεώργιο Πεγιά (τον παππού) για τη δημιουργία των σκηνικών, το Χορευτικό Όμιλο Πολυγύρου που μας δάνεισε τις παραδοσιακές στολές, αλλά και όλους εκείνους τους αφανείς ανθρώπους που βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.
 














































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου